Värikäs päivä
On se vaan kumma juttu, miten samalle päivälle voi osua loppukesän (no okei..alkusyksyn) paras lenkki, tämän vuosituhannen turhin palaveri ja loistava makuelämys.
Olin aamulla juoksemassa Rajamäellä 14 kilsan maastolenkin ystäväni Villen kanssa. Maasto-olosuhteet olivat messevät eli juoksimme koko matkan metsätiellä tai kapeilla poluilla. Keli oli mitä parhain vaikka lämpötila näytti vain 11 astetta.
No se turhin palaveri osui perjantai-iltapäivälle. Se kesti osaltani max.kymmenen minsaa. Olen istunut elämäni aikana sadoissa turhissa palaverissa ja se on silviisii, että mun kiintiö on niiden osalta täynnä. Minut oli kutsuttu erääseen yhteistyöpalaveriin, joka osoittautui istunnon ensi metreillä joksikin ihan muuksi. En nyt viitsi mennä yksityiskohtiin, mutta ilmoitin (erittäin mukaville) herroille, että tämä kokous on turha ja tuhlaamme vain aikaamme ja otin, juoksutermiä käyttääkseni, Ritolat. On parempi olla rehellinen kuin leikkiä kiinnostunutta.
Mikäli en olisi mennyt tähän kokoukseen, niin olisin jäänyt paitsi suuresta makunautinnosta, jonka koin Cocovi-baarissa (Ruohonjuuri, Kamppi). Minulle jäi “palaverin” jälkeen luppoaikaa, joten ajattelin käydä ostamassa teetä ja pähkinöitä. Tapasin kaupassa tutun henkilön, Sami Sundvikin, joka vastaa ko.firman markkinoinnista yms. Sami on myös aktiivinen urheilija ja varsin hyvin perehtynyt ravintoasioihin, joten puhuimme molempia kiinnostavasta aiheesta jonkun tovin, ennen kuin hän kysyi, olenko maistanut raakakakkua. No kaikkia uusia asioita on hyvä kokeilla, paitsi niitä tanhuja, joten olin kiinnostunut uudesta makukokemuksesta. Sain eteeni reilun palan kakkua, joka oli koristeltu mm.gojimarjoilla. Kakun maku oli tyrmäävän hyvä. Minun oli pakko kysyä reseptiä ja sellaisen Sami meiliini myös toimitti. Saa kuulemma jakaa, joten olkaapa hyvä!
POHJA:
3 dl liotettuja manteleita
3 dl rusinoita
1 tl kanelia
½ tl suolaa
TÄYTE:
2-3 banaania
8 dl sulatettuja puolukoita
2 dl liotettuja cashew pähkiöitä
2 dl sulatettu kookosöljy
1. laita puolukat sulamaan vesihauteeseen metalliastiaan. Laita toiseen astiaan kookosöljy sulamaan.
2. Tee pohja: laita liotetut mantelit, rusinat, ½ tl suolaa sekä 1 tl kanelia monitoimikoneeseen ja pysäytä kone kun massasta tulee yksi köntti.
3. Leikkaa leivinpaperista hieman pohjaa pienempi pala ja laita vuoan pohjalle.
4. Taputtele taikina vuoan pohjalle
5. Valmista täyte: laita banaanit ja sulaneet puolukat tehosekoittimeen ja vatkaa sekaisin. Lisää cashewt ja kookosöljy ja jatka vatkaamista kunnes massa on sileä.
6. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita veitsen avulla tasaiseksi.
7. Koristele kakku esim. Mustaherukoilla