VMP meille syötetään….
Seuraavan kerran kun ostat leipää, niin katsohan vaikka ihan piruuttaan leipäpussin (sanan mukaisesti..) takapuolta.
Leipään on erittäin todennäköisesti lisätty fruktoosia, mutta jollain toisella nimellä (siirappi tms.)
Myös näennäisesti terveelliset ruoat saattavat olla täynnä sokeria. Sitä on todella vaikea välttää, sillä xx% kaupoissa myytävistä elintarvikkeista on tavalla tai toisella sokeroituja.
Ylen artikkelissa lukee (varovaisesti), että liiallinen sokerin mättäminen saattaa kohottaa verenpainetta.
Suomalaisista noin kahdella miljoonalla (!!!) on kohonnut verenpaine.
Diabetesta sairastaa noin puoli miljoonaa suomalaista ja luku sen kun kasvaa…
Täällä Suomessa tilanne on vielä jotenkin kohtuullinen, mutta rapakon takana jenkkilässä elintapasairaudet ovat todellinen vitsaus.
Voi ihan hyvin sanoa, että osa elintarviketeollisuudesta “myrkyttää” ja lääketeollisuus “kiittää”.
Olen vetänyt usean vuoden ajan hyvinvointi/juoksukouluja.
Näin keväisin, kun porukka havahtuu talven aikana kertyneisiin vatsamakkaroihin, alkaa hillitön dieetti.
Minun neuvoni on, että syökää oikeaa ultraprosessoimatonta ruokaa ja jättäkää limut (myös ne keinomakeutetut) , alkoholi, makeiset yms. veks, niin paino tippuu ihan itsestään.
Ja sen yhteydessä olo paranee monin eri tavoin….
Osana 2025 -jäätikköprojektia tsekkaan entistä tarkemmin mitä suuhuni pistän.
Palaan tässä suhteessa ajassa noin kymmenen vuotta taaksepäin, jolloin ruokavalioni oli puhtaimmillaan. Englanniksi Real Food!
Tuolloin ainoana miinuksena oli hyvien rasvahappojen liian vähäinen saanti, siis omega-3-rasvahappojen (EPA,DHA).
Se asia on nyt kunnossa.
PS. Tässä on aivan loistava sokereihin ja makeutusaineisiin liittyvä artikkeli.https://www.is.fi/terveys/art-2000009712320.html