Liikuntatutkimus
Nappasin oheisen jutun Ylen nettisivuilta. Jyväskylän yliopistossa on tutkittu perimän vaikutusta liikunnan määrään. Raflaavasti sanottuna osalla meistä on velttoilu geeneissä.
Maisteri Sari Aaltosen havaintojen mukaan “16-18 -vuotiailla perimä selittää väestötasolla noin puolet vapaa-ajan liikunnan vaihtelun määrästä. Noin 25-vuotiailla perimä selittää vaihtelusta enää kolmanneksen. Tämän jälkeen perimän selittävä osuus kasvaa jälleen, ja 30-vuotiailla perimä selittää 44 prosenttia liikunnan määrän eroista. 36-vuotiailla osuus on jälleen pudonnut noin kolmannekseen”.
http://yle.fi/uutiset/osalla_meista_on_velttoilu_geeneissa/6773677
Voimme itse vaikuttaa elämän kulkuun monella eri tavoin. Olen useasti luennoillani sanonut sen, että “asiat muodostuvat sellaisiksi kun me niiden haluamme tulevan”. Pitää vain haluta tarpeeksi ja olla valmis tekemään töitä sen unelman (tavoitteen) eteen.
Voimme vaikuttaa merkittävästi ajatteluumme. Erään tutkijan mukaan (nimi on tulevassa kirjassa) esimerkiksi optimismi on vain osittain synnynnäistä. Noin puolet ajatteluamme on perittyä, terveydentila vaikuttaa noin 10 prossaa ja loppua (40%) voimme vapaasti muokata!
Mitä hyötyä myönteisesti ajattelusta voisi olla? Tutkimusten mukaan optimistit ovat terveempiä kuin pessimistit.