Retkisafkat
Sanonta “armeija marssii vatsallaan” pitää kutinsa myös pitkillä aavikko-ja jäätikköreissuilla.
Safkan merkitys etenkin liikuttaessa kylmillä seuduilla on ihan hemmetin tärkeää.
Ei pelkästään kalorien takia, joita kuluu tuhottomasti urakoidessamme kylmässä säässä, mutta myös hyvän mielen takia.
Explorersweb kirjoitti artikkelin “parhaat retkiruoat”.https://explorersweb.com/best-backpacking-meals/
Olen käyttänyt kaikilla jäätikköreissuillani norjalaista “Real Turmat” -retkiruokaa.https://www.partioaitta.fi/tuotemerkit/real-turmat/
Yritys valmistaa korkealaatuisia kylmäkuivattuja ruokia pääasiassa tuoreista, norjalaisista raaka-aineista.
Realin safkat eivät ole sieltä halvimmasta päästä, mutta laadusta joutuu ja pitääkin maksaa.
Minun suosikkini on Realin Reindeer Stew, siis poropata.https://www.partioaitta.fi/real-turmat-retkiruoka-reindeer-stew-2019331/?sku=7036480052188
Söin sitä mm. Grönlannin jäätikköreissulla 2019.
Inuiittikaverini Lars ja Salo rakastivat poropataa. Jaoimme hyvin usein pussillisen kolmeen pekkaan.
Miesten naamat olivat aika muikeina jättäessäni heille ylimääräiset poropadat reissun lopuksi.
Retkikunnissa on vahva jakamisen kulttuuri.
Jos annat kaverille suklaapalan, niin sen on oltava suurempi kuin minkä pistät omaan suuhusi.
Ihan hyvä elämänohje tänne “siviilimaailmaankin”.