Aivoruokaa
Jo vuosikymmenten ajan on tiedetty, että fyysinen aktiviteetti vaikuttaa mielentilaan. Pitkäaikainen liikunta voi saada meidät jopa juovuksiin eli endorfiinihumalaan. Liikunnalla on muitakin positiivia vaikutuksia pääkoppaamme, sillä verenkierto ja ravinnon tuotanto aivoihin saa sporttailusta lisäbuustia.
Juoksua voi pitää hyvänä aivojumppana, mutta se ei yksin riitä. Meidän pitää antaa aivoille myös täysipainoista ravintoa.Vuosi sitten ilmestyneessä Talouselämässa oli juttu nimeltään “perunalastut vaarantavat aivosi”, jossa kerrottiin ajatusta terävöittävistä elintarvikkeista.
Syö särkeä, se kasvattaa järkeä. Totta toinen puoli, mutta mitä rasvaisempi kala sitä paremmin viesti kulkee aivoissa. Yksi parhaista vaihtoehdoista on villi lohi.
Mustikka, punaviini ja kaakao sisältävät roppakaupalla antioksidantteja, jotka auttavat taistelussa aivojemme vihollisia, vapaita radikaaleja vastaan.
Pähkinöiden Omega 3 tehostaa muistia ja oppimista. Sen lisäksi pähkinöissä on urheijan tarvitsemaa E-vitamiinia, joka estää mm.lihasvaurioiden syntymistä. Luonnollinen E-vitamiini on paljon parempi kuin synteettinen. Kokeile vaikkapa saksanpähkinää.
Ohessa on Talouselämän juttu kokonaisuudessaan. Sieltä löytyy asiaa myös kanamunista, lihasta jne.http://www.talouselama.fi/tyoelama/article354321.ece
Kävin sunnuntaina 2 tunnin juoksu-ja aivojumpassa. Tänään on välipäivä, sillä keho tarvitsee välillä lepoa. Ravitsen pääkoppaa tekemällä kirjoitustöitä sekä nauttimalla hyvää ja terveellistä aivosafkaa.