Rasvahapot
Päivän aihe liittyy omega-3 -rasvahappoihin.
Näitä omega-3 -rasvahappoja voidaan saada kalasta, esimerkiksi (ihmeen) suositusta norjalaisesta lohesta.
Oheisen artikkelin mukaan, norski-lohen hyvien rasvahappojen määrä on vähentynyt ellei jopa romahtanut kuluvan vuosituhannen aikana.https://www.iltalehti.fi/terveys/a/201612072200037129
Mitä hyviin rasvahappoihin tulee, niin turvaudun pääosin purkkitavaraan.
Hyvis-rasvahappojen lähde on mm. krill oil (krilliöljy).
Minulle tästä huippulaatuisesta öljystä on ollut julmetusti hyötyä (lihakset, nivelet).
Tein eilen – juoksun sijasta, parin tunnin lumikenkäilytreenin kaverini Janne kanssa. Nyt on kelit ja maisemat kohdillaan.