Taikavelli
Luin viikonloppuna urheiluun liittyvän artikkelin, jossa mainittiin sana “taikavelli”.
Taikavellistä tuli mieleen aamiainen, jota olen nauttinut yli 20 vuotta. Resepti on ollut aiemminkin esillä, mutta tässä se nyt vielä kertaalleen ja siis uudelleen nimettynä:
Oikeaoppisen taikavellin valmistukseen tarvitaan kaurasuurimoita (-ryynejä tms.), jotka ajetaan jyvämyllyn läpi, jolloin ne muuttuvat pehmeiksi hiutaleiksi.
Hiutaleet sijoitetaan lautasen pohjalle.
Sen jälkeen on kuorrutuksen vuoro. Siihen tarvitaan yksi banaani (mieluiten luomu), 200 g kotimaisia mustikoita, kulho ja sauvasekoitin.
Jälkimmäistä tarvitaan sekoittamaan mustikat ja banaani keskenään, josta muodostuu “mössöä”, joka asetellaan kaurahiutaleiden päälle.
Nyt seuraa kolmas vaihe,. Siihen tarvitaan maitoa ja/tai jogurttia (mieluiten luomua).
Ne kaadetaan kaurahiutaleiden ja banaani-mustikkamössön päälle.
Näin taikavelli on valmis…ja eikun syömään.
Taikavelli-hifistelijät voivat kokeilla mustikan ja banaanin sijaan myös omenahilloa ja kanelia.
Voi olla, että kokeilen tätä jälkimmäistä reseptia Arabian hiekkaerämaassa, sillä banskun ja suomalaisen mustikan metsästys niillä leveysasteilla voi olla tekemätön paikka.
Tein tiistaina -taas vaihteeksi- kaksi erillistä treeniä. Varsinkin Ilta-lihaskuntotreeni oli kohtuu ärhäkkä….